Привличаме туристи с атрактивен сайт на 9 езика

България допълнително ще привлича туристи с атрактивен електронен сайт, на който ще бъдат качени 52 клипа, 4000 снимки и информация на 9 езика. Това съобщи по време на туристическа конференция в Бургас зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. В събитието участват представители на 3 български министерства, общински и областни администрации, местни туристически браншови организации, културни и учебни институции, народни представители. Сред лекторите на форума са представители на столична и пловдивска община, Националния исторически музей и др.

Зам.-министърът на културата Тодор Чобанов е заявил на срещата, че България има огромен потенциал, но все още липсва достатъчна реклама и адекватна инфраструктура, която не да затруднява, а да улеснява почиващите у нас.

Бургас е посочен като община, успяла значително да подобри градската си среда и да композира атрактивна културна програма, с което рязко е повишила статуса си на желана туристическа дестинация.

От местната администрация още съобщиха, че по време на форума са набелязани акценти в предстоящата работа на държавна и местна власт в туристическия сектор, сред които подкрепа за сегмента културен туризъм, както и стимулиране на пакетното предлагане на туристическите услуги.

Източник: Econ.bg

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: