10 правила за усмихнат ден

Има няколко „тайни“, които искаме да споделим с вас, за да сме сигурни, че всеки един ден ще бъде усмихнат, положителен и ползотворен. Въпреки трудностите, с които се сблъскваме всеки ден нагласата ни е едно от най-важните неща за да бъдем усмихнати и щастливи :

 

1. Сутринта се събудете с мисълта – днес ще е един прекрасен ден! Ако ви е трудно да го направите – оставете си листче с този надпис на нощното шкафче и си прочетете написаното веднага след събуждането!

2. Поставете си лист с голяма усмивка на него до кафеварката или някъде в кухнята, където ще го видите още сутринта!

3. Нарисувайте усмивка с паста за зъби на огледалото в банята – така и другите в дома ви ще имат повод за сутрешна голяма усмивка!

4. Облечете се в жълто или в други любими ваши ярки цветове! Дори да се налага да сте в черно или сиво заради служебни ангажименти – поставете си ярки обувки, шалче или гердан и обеци!

 

5. Хапнете нещо леко за закуска – не оставайте без закуска, нито пък преяждайте с нещо тежко. Плод сутрин или чаша портокалов фреш ще са сигурна гаранция за голяма доза свежест и повод за добро настроение и през деня!

6. Походете пеша или ако можете да си го позволите – направете крос в квартала или минете на фитнес за около час преди работа. Раздвижването със сигурност ще се отрази прекрасно на тонуса ви и ще сте по-усмихнати за целия ден!

7. Преди да излезете от дома или на път за работа си повторете няколко пъти колко хубав ще е този ваш ден! Ако успеете – разсмейте се на глас, нищо че ще изглеждате странно отстрани. Може дори да си разкажете виц или да го кажете на непознатите в автобуса.

 

8. Когато влезете на работното място поздравете всички с едно голямо „Добро утро“ и още по-голяма усмивка! Това е сигурен знак за хубав ден и гарантирано ще получите много усмивки обратно!

9. Изпратете SMS  на някого, когото обичате само с една виртуална усмивка, ей така, без повод. Може да изпратите няколко – на всички приятели и приятелки!

10. Сложете си „усмихнат“ парфюм – нарочете някой от ароматите, който обичате като „усмихнат“ и винаги, когато си слагате от него си казвайте, че ще сте по-усмихнати! И ще бъдете!

С пожелания за много усмихнат и успешен ден!

 

Вашият коментар