Програми Златна възраст (55+) – новото предизвикателство

 

Възрастта има значение, само ако сте вино – пътешествията са за всеки :).

Този тип програми навлязоха в България преди около две години и смятаме, че е необходимо да разкажем малко повече за това от къде идват и как се родиха те. . Дойде момент в света, в който „бейби бум поколението” се намират в момент от живота си с повече свободно време и подходящо за пътуване. „Бейби бум поколението” е американски термин за са хора, родени след Втората световна война поради повишения на раждаемостта по време на този период. Тази част от населението на света е около 26%, което от своя страна привлича интереса на големите американски туроператори за стимулиране на пътуванията на този нов пазар. Така малко по малко започват да се появяват в туристическите брошури различни отстъпки за пътуване в златна възраст.

Възрастовата граница над която могат да се ползват такъв тип отстъпки е различна за всяка държава, като варира в границите 50 – 75 години. За България тя е 55+ или туристи над 55 години.

Обиковено цените по този вид програми са фиксирани – т.е. цената е преференциална с включени всички такси, като единственото условие за да се възползвате е единия или двамата пътуващи да са над определената възраст. За програмите, предлагани на български пазар има и изключения, като ако и двамата пътуващи са под златната възраст е предвидено доплащане.

В Европа, както и в Америка такъв тип пътувания набират сила и стават все по-популярни, като вече се появиха и разновидности като по-дълги от едноседмичните програми, ориентирани към по-спокойното темпо на разглеждане на забележителности, както и образователни програми за изучаване на чужди езици на място в държавата по програмата (от една до четири седмици).

Голяма част от музеите и железопътните компании в света също предлагат вече специални намаления за златна възраст, така че не забравяйте да попитате.

Предлаганите дестинации в България към момента са Испания, Гърция, Хърватска, Кипър, България, както и най-новата – Италия. Интереса е огромен и се случва местата за определена дата да се изчерпат с месеци напред, така че не губете време да резервирате почивката си на тези преференциални условия.

И така…. Забавлявайте се, отпуснете се и намерете нови приятели!

А програмите Златна възраст можете да откриете тук: http://www.planettours.bg/02/980-10-68/program_55.html

Comments
One Response to “Програми Златна възраст (55+) – новото предизвикателство”
  1. Много красиви снимки споделихте с нас.Според мен всяка възраст си има своят чар и щастие и трябва да се радваме на малките неща в живота ни.Вижда се колко са щастливи и се обичат.Жалко е че в днешно време е трудно да срещнеш някой с когото можеш да прекараш толкова години заедно. Страхотно е , че в Европа, както и в Америка такъв тип пътувания набират сила и стават все по-популярни, като вече се появиха и разновидности като по-дълги от едноседмичните програми, ориентирани към по-спокойното темпо на разглеждане на забележителност за мен това, че някой е станал баба или дядо или дори прабаба или прадядо не означава че трябва да си седят само вкъщи .

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: