Градовете с най-странни имена в света

Както всички знаем всяка страна по света си има интересни и забавни имена на градове и селца. Някои от тях са изключително трудни за разбиране, но определено си имат своя собствена история. Сайтът VirtualTourist.com направи списък на най-смешните имена на градове в света.

1. Wee Waa (Уи Уаа), Австралия – звучи странно, но това всъщност е столицата на вълната на континента и добро място да научите повече за историята на страната.

2. Why (Защо?), Аризона, САЩ – фундаментален въпрос. Не очаквайте обаче град пълен с философи, които по цял ден се взират в една точка и търсят отговор на исконния въпрос защо сме тук? и какъв е смисъла на живота.

3. Head-Smashed-In Buffalo Jump, Алберта, Канада – името идва от древен начин за залавяне на бизони. Не се притеснявайте това не е начин за посрещане на гостите, макар и да звучи страшничко.

4. Kissing, Германия – какво по-романтично място за влюбени двойки. Може би в главата на повечето от вас веднага се появява асоциация, че ще ви посрещнат красиви руси германки, които ще ви се нахвърлят. За съжаление няма да има такова нещо при пристигането ви.

5. Try Again (Опитай пак), ЮАР – името е успокоително за хората които не успяват. Може би града е бил пълен с неудачници преди да си получи името. Какъв по-добър начин за насърчаване.

6. Slime (кал, тиня), Хърватия – трудно е да се повярва от името, че това всъщност е едно красиво градче изпълнено с хармония и гостоприемство, но това е факт, пишат от туристическия сайт.

7. Roseberry Topping, Англия – макар и да звучи, като нещо което слагате отгоре на торта, или кейк, това е едно красиво селище, което предлага изключително красива гледка към страната отвисоко.

8. Hell (Ад), Кайманови острови – място, на което при чуване на името най-вероятно много от туристите ще се откажат да ходят. Все пак асоциацията не е много приятна. Това е едно от малкото места от които можете да пратите картички от „Ада“.

9. Truth or Consequences (Истина, или последствия), Ню Мексико, САЩ – определено едно още дълбокомислено и назидателно послание към жителите на града.

 

10. King of Prussia, Пенсилвания, САЩ – тук историите са различни, но според най-приетите името на градчето идва от таверна основана през 17-ти век наречена „King of Prussia Inn“.

А знаете ли, че цялото име на Лос Анжелис е Ел Пуебло де Нуестра Сеньора ла Реайна де Лос Анхелес де Порсинкула 🙂

Източник: men.hotnews.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: