Най-странните и мистериозни места по света

Човешкото любопитство винаги е било огромно. То е подтиквало човечеството да открие и види всичко на планетата ни – най-красивите и най-грозните неща, най-впечатляващите и най- стряскащите. Някои от тези неща са намерили място в музеи, други просто съществуват за радост на любителите на екстремен туризъм.

По света има всевъзможни музеи като Музей на ядките, Музей на шоколада, Музей на телефона, Музей на менструацията, Музей на търговската марка „Spam“, Музей на фалосите, Исторически вуду-музей, Музей на смъртта, Музей на картофа, Музей на банана, Музей на секса, Музей на съмнителните медицински съоръжения, Музей на обувките, Музей на С. Дали в САЩ, Музей на чинийки за юфка , Музей за НЛО и какви ли още не.
Има един музей, който е страшен – музея „Мютер“ – във Филаделфия, САЩ, който попада в Топ 10 на най-ужасяващите и страховити места на Земята. Това са места призрачни, свързани със смъртта на много хора и духовете им, които излизат обикновено нощем.
В музея „Мютер“ има всякакви патологични обекти, старинни медицински инструменти за мъчение, биологични аномалии, разрязани глави в стъкленици, черепи, скелети на деца с две глави, труп на сиамски близнаци с общ черен дроб. Има и восъчната колекция от лица с различни очни заболявания и наранявания.

Лагуната Трук, разположена във вулканична долина в Микронезия, част от Каролинските острови, на 5200 км от Хавай. Тук, освен че е рай за водолазите, се намират повече от 60 военни кораба и самолетоносачи, потопените през Втората Световна война. Повечето от екипажите им са загинали, при потапянето им. Когато се гмуркат в призрачните дълбини, водолазите се гмуркат всъщност в лобното място на толкова много хора. Местното население се страхува от духовете на японските войници, но туристите не се спират и примамени от тези духове, понякога загиват.

Магически пазар Сонора в Мексико – лабиринт от магазинчета и сергии, откъдето могат да се купят всякакви пособия за магии, екзотични животни и кръв от гърмящи змии и да се видят истински вещици, да се купят съставки за древни ацтекски рецепти, а туристите идват да им направят най-различни заклинания. Той е притегателен за посетителите със своята тайнственост и оригиналност.

Блатото Манчак –призрачно блато, в което има и алигатори и нощем очите им светят червено. Легенди разказват за проклятието на хвърлената в затвора вуду кралица, която предизвикала ураган през 1915 г., който довел до изчезването на три селца, намиращи с на мястото на страховитото блато. Хората казват, че през нощта понякога на повърхността се показвали телата на загиналите селяни.

Къщата Уинчестър в Сан Хосе, Калифорния –мистериозна къща, изградена по съвета на оракул и незавършена до смъртта на Сара Уинчестър, наследничка на фирма за оръжие. В 160-те стаи се случват странни неща, преместват се предмети, отварят се врати, чуват се стъпки, движат се пламъци. Тук има и друго странно – стълби, свършващи в таваните и врати, които не водят до никъде.

Абатството на Телем – създадено от Алистър Кроули в крайбрежния град Чефалу на о.Сицилия. Алистър Кроули може би е един от най – опозорените и мразени окултисти в света. Неговата приличаща на ранчо къща в миналото е била световно известен център на сатанински оргии. Поне така се говорело през 1920г. Кроули става популярен благодарение на негови поклонници като Джими Пейдж и Мерилин Менсън. Новаците били затваряни през нощта в „Стаята на кошмара“. Там, надрусани с хероин и марихуана, били принуждавани да танцуват и да правят секс сред уродливите фрески за земята, небето и ада. След като популярен английски благородник умира в абатството, пресата вдигнала огромен скандал и принудила Мусолини да го затвори. Днес абатството на Телем е полуразрушено и официални турове не се организират до там.

Капан на Мери Кинг – Под средновековния стар град на Единбург съществува плетеница от подземни улици. Именно там се намира и приютът „Мери Кинг“. Това е било мястото, където много хора са станали жертви на чумата през XVII век и са намерили смъртта си там.
Очевидци казват, че докато се разхождате може да почувствате леко подръпване на ръка или крак от сила, която не виждате.

Катакомбите на Париж – Катакомбите представляват виещи се коридори около 300 км, чиито стени са покрити с човешки кости и черепи. Малка част от тези катакомби са отворени за туристи. Там има също и груби графити, написани по време на френската революция, свързани с краля и благородниците.

Самите катакомби датират от римската ера, но през 1785 г. когато гробището на Париж било препълнено вече, хората намерили алтернативно решение. През нощта изравяли гробовете и пренасяли костите в катакомбите, като изпълнявали определен ритуал. До 1814г. катакомбите били запълнени. Казват, че усещането е страховито.

Великденският остров – едно от най-мистичните места на света. За първи път го посещава европеец на Великден – оттам и името. Там се извисяват огромни статуи с височина над 21 метра, като повечето гледат към вътрешността на острова и само няколко към океана. Обяснения най-различни са написани. Има много литература по въпроса. Никой не знае кой е изработили фигурите. Най-вероятно странните статуи на Великденския остров, наречени моаи, са били изсечени от островитяните в периода около 1000 и 1600г. пр.Хр. Някои моаи са подредени в редици върху церемониални каменни платформи, наречени аху, други имат нещо като шапки. Има и недовършени статуи.

Мистериозни неща и много неизследвани загадки има на този остров. През 1988, австралийски професор и неговите сътрудници разкопали малко блато на острова. Истинско удивление сред учените предизвикали останките на кон и средновековен рицар. Блатото запазило коня е ездача. Друг изследовател намерил мехур от лава, в който имало фигура на раждаща жена.
В началото на 1600 г. послушницата в манастир в Испания – Мария се телепортирала многократно до острова, като описала впечатленията си в дневник. А местните племена пък разказвали за посещенията на „жената в синьо“  Говори се за канал за телепортация тук. Има и предположение, че обитателите на острова са били канибали.  Предполага се, че тук е живяла развита древна цивилизация, която имала писан език, намерени са плочки с йероглифи. Този остров определено събужда интереса ми.

На последно място в класацията е поставен изоставения град Припят в Украйна. Тук се виждат празни детски ясли, пълни с детски обувчици, или жилищни сгради с вестници от дата 28 април 1986г., отворени върху масата за закуска. Властите разполагали с два дни за да евакуират населението на града, преди да се случи най – голямата ядрена злополука в света – Чернобилската. Казват, че призраците от Припят още бродят из града.

Всички тези места имат едно и също свойство – покачват адреналина на търсещите подобно усещане.

Източник: einetantedi.blogspot.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: