Топ дестинации в света за меден месец

В глобалната мрежа ще намерите стотици сайтове, които ви убеждават в преимуществата на една или друга дестинация по света, натоварена с имиджа на любовно гнездо. И за да докажем, че традициите са това, което са, сайтът top-10-list.com след световно допитване подрежда десетте топ места за сватбен воаяж и меден месец.

 

Първенството е за Париж. Освен като най-посещаван град в света задължително е определян и като Столицата на любовта. Специалисти от туристическия бранш обясняват неизменното първенство на френската столица с лесно разпознаваемите й символи и наличието на вода – р. Сена. Представата за любов се базира на любовна сцена край вода и романтични светлини, а Париж предоставя тези условия в изобилие.

 

На второ място е Рим. Причините за този избор са сходни с тези на Париж. Преди френската столица да поеме палмата на първенството, италианската години наред е била на първа позиция. Младоженците задължително си правят десетки снимки пред най-популярните исторически обекти, присядат за сладки разговори в безбройните чаровни сладкарнички, отпускат се в парковете.

 

На трета позиция е Венеция. Наричат я още  Града на светлината, Града на мостовете, Кралицата на Адриатика. Нейният символ е крилат лъв, който фигурира на герба на града. Състои се от сто и осемнадесет малки острови, които се разпростират около Венецианската лагуна. Венеция предлага многобройни забавления и красиви паметници на изкуството, които да ви разнообразят.

 

Четвърти са Бахамските острови, които са държава в Карибския регион. Страната се състои от 29 острова, 661 кея и много скали. Смятана е за една от най-красивите в света. Всички Бахамски острови са ниски, като най-високата точка на страната се намира на само 63 метра надморска височина. Климатът на островите е субтропичен и тропичен. Често покрай и през островите преминават опустошителни урагани, но те са сезонни. Празнуването на любовта на такова място няма нужда нито от музеи, нито от история, но е доста скъпичко. 

 

Флоренция е пета, но за трети път вкарва Италия в топ 10. Градът е с голямо влияние по време на Средновековието и Ренесанса. Архитектурата на този град е съществена част от преживяването. Музеите и паметниците в този град са притегателна сила за туристи от цял свят. По старинните улици се срещат музиканти, които придават още по-магична атмосфера на града. Сувенирите са на много достъпни цени, заведенията за хранене също са много поносими.

 

На шеста позиция е австралийският град Сидни. Известен е още като града пристанище и е дом на различни култури. Привлича посетители най-вече със своите плажове, паркове и реки. Посещение на Хайд парк (все пак е бивша британска колония), Кралската ботаническа градина, задължително операта и пристанището би допринесло за приятната атмосфера на медения месец. Дотам обаче ще летите 32 часа.

 

Седмото място остров Таити. Известен е с кристално чистата си вода, вкусната храна, уникални гледки, приятни местни традиции и танци и най-вече  изключително обслужване за туристите. Затова там е истински скъпо, а накрая няма да ви се тръгва.

 

Френската Ривиера е осма. Тя е част от крайбрежието на Южна Франция, която се простира от Марсилия на запад до Мантон (близо да границата с Италия) на изток.Смята се, че тази част от Франция е едно от местата на света с най-хубав и здравословен климат в света. Френската Ривиера е била предпочитана дестинация за кралица Виктория и крал Едуард VII. За парите, които ще платите там, по-добре идете до Таити.

 

Фиджи е предпоследен в класацията на десетте. Островната държава е в Меланезия, Океания. Разположен в Южния Тихоокеански район, този остров ще ви впечатли със усещането за блаженство, което създава. Хората носят цветя, втъкнати в косите си, и пъстри дрехи.

 

Хаваите са в дъното на класацията от десетте топместа по света за меден месец. Там ви посрещат екзотични тропически цветя, небесносиня вода, безупречни плажове, превъзходна храна и полуголи принцеси с огърлици от цветя.   Островите не са големи, така че където и да е, човек винаги е близо до плажовете.

 

Източник: http://www.monitor.bg

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: