10 неща, които да носим по време на полет

Пътуването със самолет не винаги е най-комфортното преживяване ( застоял въздух, неудобни места, нездравословна храна), но пък ни спестява много време и ни дава възможност да достигнем бързо до места,до които е невъзможно предвижването по друг начин. И за да направим тези пътувания малко по-приятни и полезни сме направили списък с 10 неща, които винаги да носите по време на полет ида ви помагат да се чувствате добре и времето да минава по-бързо.

1. Тетрадка, химикалка и молив – Не винаги, когато сте притиснати от двете страни от хора понякога идва музата да напишете нещо, но всъщност и това се случва. По време на полет често през главата ви преминават нови цели и идеи. Когато има тетрадка и химикалка под ръка можете да ги запишете. Разбира се може да ги запишете и на лаптопа или телефона си, но някак по-приятно е да ги запишете физически върху лист хартия. Освен това никога не знаете кога ще ви потрябва химикалка или молив: дали за да решите някоя кръстословица или за да вземете автограф от пътуваща знаменитост с вас в самолета.

2. Шал – Защо така се променя температурата в самолета? Понякога е топло и се чувстваш некомфортно близо до спътника до теб, а в следващия момент започва да духа студен въздух над главата ти, когато някои реши да се възползва от климатичния отвор над главата му и го насочи право към вас. В тези случаи е хубаво да си носите шал или лека връхна дреха. Не забавяйте че температурата на въздуха около самолета достига до -50 градуса.

3. Лека закуска за похапване – Не че храната, която предлагат в самолета е лоша, но все пак можете да си вземете лека закуска. Доста по-добро и здарвословно решение е вие да си носите храна.

4. Крем – Въздухът в самолета изсушава кожата. За да се справите с това винаги си носете малка тубичка с крем за хидратиране на кожата (под 100мл). Добре е кремът да е без аромат ( или съвсем лек такъв) защото аромата може да не се хареса на човека, пътуващ до вас.

5. Аналгин или парацетамол – Ако полета ви е дълъг и ви налегне главоболие определено няма да се чувствате комфортно. Винаги в ръчния багаж си нося болкоуспокояващи медикаменти.

6. Слушалки и музикален плеър ( телефон) – Ако не обичате да гледате филми или телевизионни шоута докато пътувате, но за сметка на това обичате да слушате аудио лекции в mp3 формат от телефона ( плеъра ) си или музика – това е най-добрия вариант за вас.

7. Тапи за уши – Хубаво е да имате тапи за уши в самолета в случай, че се паднете до бебе, което плаче или до приказливи съседи, а и не рядко анонсират по аудио уредбата какви ли не промоции и ще ви пречат да поспите.

8. Малка чантичка, в която да си носите всички неща – Така … вече имате крем за овлажняване на кожата, тапи за уши, болкоуспокояващо хапче. Но всички тези полезни неща няма да ви помогнат ако не успеете да ги намерите, защото са в багажното над вас тогава когато са ви нужни. Една малка чантичка ще внесе ред и спокойствие, че всичко ви е под ръка.

9. Интересно четиво – Най-добре е книга от вкъщи, вместо отчаяно в последния момент да търсите интересна книга или списание от летището. Ако има място в багажа може да вземете книги с два различни жанра – фантастика и нещо различно от фантастика например. Все пак не се знае в какво настроение ще сте по време на полета .

9.1 Електронен четец – Идеята да носите книги в самолета ви се струва старомодна?

Това е доста по-леко и разумно решение – да вземете своя електронен четец ( Kindle или Ipad) на самолета. Така ще имате и доста по-голямо разнообразие от книги за четене.

10. Шише за вода – Да, вярно е че през охраната не може да пренесете бутилка с вода, но пък може да пренесете празна пластмасова бутилка и някъде на летището да я напълните или да закупите от магазините вътре в терминала. Тази придобивка ще ви помогне за две неща : Винаги когато сте жадни може да пиете вида и няма да е нужно да пиете от пластмасовите чаши в самолета.

Спечелихте си приятен и удобен полет!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: