Oгненият водопад

Представете си водопад, който когато тече изглежда сякаш не пада вода по склона, а разтопено злато или лава. Представете си, че всичко това може да бъде наблюдавано без абсолютно никакви проблеми с просто око посред бял ден. Спрете сега да си представяте и разгледайте снимките.

Уникално красиво творение на природата! Става въпрос за така нареченият водопад Конска опашка в американския щат Калифорния. Водопадът е известен още с прозвището Огнен водопад, височината му е 470 метра.

Водопадът „Конска опашка“ (Horse Tail) се намира в Йосемитския национален парк в Калифорния. Всяка година  през февруари водите му се оцветяват в оранжево от залязващото слънце и това продължава в период от няколко дни. Причината за този феномен е, че лъчите на залязващото слънце попадат много интересно върху него. Сякаш Бог се е намесил в това природно чудо.

Водопадът не е активен през цялата година.Той е активен само в края на зимата и началото на пролетта-за няколко седмици и е резултат от разтапящият се сняг в планините. Сякаш стичащо се злато се промъква по повърхността на скалите.

Природата понякога може да направи нещо да изглежда толкова нереално, сякаш се намираме в умът на някой от най – големите автори на фантастични романи.

Видео: http://www.youtube.com/watch?v=aOQbgoh4L8A&feature=player_embedded

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: