Проектът „Непознатата София“

Проектът „Непознатата София“ представя неизвестни забележителности

Най-интересните непознати забележителности в София ще намерят място в интерактивна карта, изготвена и разпространена по проект „Непознатата София“ в хартиен и електронен вариант, съобщи консултант.

Чрез проекта се набелязват непознатите, но интересни исторически, архитектурни, културни и художествени обекти в София. В хартиения вариант на картата ще попаднат между 7 и 10 обекта, докато във електронния вариант ще се качват снимки на други обекти с истории около тях. До 20 август всеки може да предложи своите любими непознати места чрез анкетни карти, съобщи за „Дневник“ Стоян Стоянов.

Надгробният камък на Иван Вазов, православният храм „Света Богородица – животворен източник“ в кв. Подуяне и „Късно античният мавзолей“ в Южния парк са забележителностите с най-много гласове до момента.

Други предложения по проекта са Славейковият дъб в кв. „Лозенец“, криптата под храм „Света София“, читалище „Славянска беседа“, баня с декоративна живопис под хотел Рила. В анкетите на граждани се посочват още неолитно селище от 6 век пр. Хр., сграда от 1900г. на бул. „Мария Луиза“ 26, сградата на 18-то СОУ, Мавзолей открит при Римска вила в кв. Герена и много други.

С приключването на проекта на 31 август, картата на непозната София трябва да бъде готова. Тя ще се разпространява в хостели, на автогарата и в Туристическия център в София.

Проектът се осъществява от Център за предприемачество и управленско развитие – България, с финансовата подкрепа на програма „Европа“ на Столична община. Бюджетът на проекта е малко над 15 хил.лв., като 14 000 са финансирани от Столична община.

Източник: Dnevnik.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: