Яж, моли се и обичай или просто пътувай

Може би не обичате романтични комедии – макар „Яж, моли се и обичай” да не е съвсем в жанра, изприщвате се, когато разберете, че някой герой тръгва да търси себе си и намира истинската любов и въобще… може би „Яж, моли се и обичай” не е вашата книга и не е вашият филм. Но едно е безспорно. Местата, на които се развива действието са зашеметителни. Не случайно туристически агенции от цял свят бързо започнаха да предлагат на клиентите си да пътуват точно по маршрута на героинята.

Ако решите, можете да организирате тази екскурзия и сами или пък да посетите всяка една от дестинациите по различно време.

Най-бързо и лесно ще стигнете до Рим. Ще проверим какви са цените на билетите на лоу кост или редовните авиокомпании. Там лесно ще изпълните първото пожелание на Елизабет Гилбърт – „яж”. Всичко в Рим е вкусно. Каквото и да опитате няма да сбъркате. Когато стигнете до фонтана ди Треви, огледайте са за надпис Gelato. Това е мястото, на което героинята на Джулия Робъртс се връща три пъти в един и същи ден, за да яде сладолед. Вкусът му е толкова невероятен, че най-вероятно и с вас ще се случи същото. Опитайте пиците. Всички видове! Но най-вече „Маргарита”. Можем да проверим и цената на билета от Рим до Неапол и ако можете да си позволите, отидете да хапнете неаполитанска пица „Маргарита”. Наистина си струва, дори да не успеете да видите нищо друго.

снимка kmakice

Италианците са общителни, красиви и усмихнати. Можете просто да се разхождате по тесните улички на Рим, да опитвате различни видове паста, лазаня, спагети, пица, сладолед и да се усмихвате на хората. Гарантирам ви, че още на втория ден с подобна програма ще започнете да се връщате към себе си. А най-вероятно и ще се влюбите. Пак в себе си. Не забравяйте, че това със сигурност е най-споделената любов, която трае до смъртта. Междувременно можете да поостанете в Рим и да се запишете на готварски курс. Има хотелчета на прилични цени дори и в центъра на града.

снимка ♀Μøỳαл_Bгεлл♂

Да стигнете до Индия е малко по-скъпо начинание. А и ако сте просто любопитна туристка, няма как да влезете в ашрама. Можете да разгледате Делхи, да се снимате до водите на Ганг и да отидете до Тадж Махал. С изненада ще откриете, че Тадж Махал, резултат от една от най-красивите приказки за чистата любов, не е бял, както изглежда по всички снимки. Когато се приближите до стените му, ще видите, че той целият е на изящни флорални орнаменти. И всъщност е син, червен, шарен, омагьосващ, но не и бял. Така, ако вече не го знаете, ще научите нещо важно и без да стоите в ашрама с месеци – нещата никога не са такива, каквито изглеждат и винаги имат най-малко две лица. Не е нужно едното непременно да е грозно. Просто е различно.

снимка dillononthecoast

Ако сте твърдо решена да стигнете и до Бали, то вероятно ще посетите и град Убуд. В него наистина живее Кетут Лиер – духовният лечител, от който героинята на Джулия Робъртс иска съвет и с когото се сприятелява. След появата на филма при него идват все повече и повече туристи, но сигурно и ще успеете да го видите.

снимка Stephen Hill

Разходете се из островите. Гмуркайте се във водата. Изучавайте хората. Танцувайте на плажа. Дори и да не намерите красавец като Хавиер Бардем, за когото да се омъжите и се върнете сама в България, не тъгувайте. Нали си спомняте, че открихте някой, който винаги ще ви обича.

Източник: turistikatomen.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: