Дисниленд разширява мрежата си

През май 2011 г. започва изграждането на парка Disneyland в Шанхай, пише travel.usatoday.com.

Първият етап от строежа на парка ще бъде на стойност 3,7 милиарда щатски долара и ще покрива 2,7 кв. мили. Планът предвижда много водни атракции, вътрешно езеро и „река” дълга шест мили, обграждаща парка. Проектът ще се състои от три тематични парка – „Вълшебно кралство”, „Животинско кралство” и „Епкот”.

Очаква се Disneyland да отвори врати през 2015 г. в югоизточната част на Шанхай, само на 13 мили от градския „Народен площад”.

Друг тематичен парк моделиран по сюжета на онлайн играта World of Warcraft, която се играе от 12 милиона човека по света, ще бъде открит през пролетта в китайската област Вунджин.

Турското правителство пък е одобрило проекта за строителство на „Дисниленд” под името „Тема Парк” в Халкали – регион на Истанбул, пише tourprom.ru.

Строителството на парка за забавления ще започне през 2012 г., а през 2016 г. се очаква той да посреща и първите си туристи.

Разходите по проекта се оценяват на 2 млрд. долара, а целият парк ще бъде разположен на площ от 1,5 млн. кв.м. Около 80 млн. долара ще бъдат вложени за облагородяване на околното пространство, тъй като мястото, на което ще бъде построен увеселителният парк, някога е било сметище на Истанбул.

В проекта за изграждането на увеселителния парк е включен и строеж на комплекс от жилищни сгради, търговски центрове, кина, хотели, болници, училища, супермаркети идр.

Източник: http://www.touristmedia.info

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: