Дървото на живота – Бахрейн

Едно самотно дърво се извисява в средата на безлюдната бахрейнска пустиня на огромно разстояние от други дървета. То е 400 годишен мескит (дърво, което се използва за добив на каучук) и се счита за природен феномен. Това е Дървото на живота (Саярат ал-Хаяах), което расте в пустинята на около 2 километра от Джебел Дукхан, най-високата точка на Бахрейн.
Дървото на Живота е една от мистериите на света. То оцелява повече от четири века в средата на безводната пустош и е напълно необяснимо от къде черпи водни запаси за съществуването си. За неговото странно дълговековно оцеляване има много легенди.

Много вярващи казват, че това е истинското дърво от Райската градина, посадено от самия Бог в центъра на Едем, което давало плод 12 пъти в годината и дарявало вечен живот. От там идва и името му – „Дървото на живота“.

 

Хора от всички страни на Близкият Изток и от целия свят се стичат на това място, за да видят чудото на природата. Ако се погледне към дървото от разстояние, то ще изглежда като една зелена точка на фона на огромната жълтеникаво-кафява пустиня.

 

Мескитът е почти винаги зелен, малък на ръст и обикновено живее над 200 години. Расте в изключително сухи райони и естествено наторява почвата. Плодовете на този вид дърво се използват за направата на лепило, свещи и багрила.

Източник: mysticolors.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: