Британците тръгват на „медицински туризъм“ за България

Британските граждани ще се насочат масово към страни като Полша и България в търсене на евтина медицинска помощ в чужбина, предвижда доклад, цитиран от вестник „Индипендънт“.

Според „Икономист интелиджънс юнит“ броят на британските „медицински туристи“ ще нарасне, ако времето за чакане за медицинска помощ се увеличи в резултат на планираните от правителството съкращения. Нова европейска директива, която ще влезе в сила през 2013 г. и предвижда връщане на парите на пациентите за лечение, получено в други страни от ЕС, вероятно ще засили тази тенденция.

Според статистиката над 50 хиляди британци годишно пътуват в чужбина за лечение. Докладът разкрива още, че през изминалото десетилетие „медицинските пътувания“ от Великобритания в чужбина са нараснали много повече от тези в обратната посока.

Някои пациенти излизат извън страната за лечения, които са слабо финансирани от частните застрахователи или от британската здравна система. Такива са смяната на тазобедрената и колянната става, лазерната операция на очите и премахването на катаракта, за които има и дълги списъци с чакащи.

Други процедури, които британците търсят извън страната, са пластичните операции, лечението на зъби и лечението на възпроизводителни проблеми.

 

Източник: http://www.segabg.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: