Как да отидеш на пътешествие с приятел (и как да не го убиеш)

Пътешествие и почивка с приятели може да бъде нещо наистина незабравимо. Но може да се превърне в истински кошмар. Винаги нещо може да се обърка. Никой не е застрахован. Така че преди да се опитате да “убиете” приятелите си, помислете върху следните неща.

Селекцията

Спонтанно планираните пътешествия са нещо страхотно, но първо трябва да си подберете добре компанията. Изберете приятели, в чиято компания се чувствате щастливи, наслаждавате на ситуациите. “Бийте шута” на хората, за които сте сигурни, че ще създадат дисхармония. Ще ви дам няколко примера – вашите приятели по чашка, готината мацка, с която се срещате от две седмици или пък дори остроумният писател, който сте срещнали на закуска в хотела си.

Поставете си очаквания

Дискутирайте генералната визия на вашето пътешествие. Ваканция? Работно посещение? Изследвания? Моренце? Ако един човек е от типа “давай-давай-давай” и “виж-виж-виж” и в компанията има от онези, които предпочитат да си седят на спокойствие в кафето, със сигурност ще има доста проблеми. Кашата е сигурна. Внимателно обмислете какво искате да правите и дискутирайте това с приятелите си.

Бюджетът

Доста често се зараждат спорове заради средствата. Ето един най-простичък пример – вървите си по пътя и започва да вали, а сте на 2-3 километра от хотела. Един предпочита да се качи на автобус или такси, а друг да продължите пеша, за да спести 1,50 евро. Спорове могат да се развихрят и по време на нищо и никаква вечеря. Така че преди да планирате пътешествието си, поговорете с приятелите си за отпуснатия бюджет, както и за важни неща като това къде ще нощувате, каква храна да носите и как да пътувате.

Разделяй и владей

Съвсем нормално е в даден етап да се разделите, след като предпочитате различни неща. Защото в противен случай ще има раздори и несъгласие, когато един човек даде да се разбере, че го интересува само собственото му щастие. Евентуално разделяне за три часа или три дни няма ви остави вкус на разочарование. Напротив – това е добра политика. След това ще може да си разказвате какво сте преживели и ще обменяте опит.

Нощ и ден

Дискусиите относно дневната рутина са добра идея. А за непоправимите нощно птици е добре да бъдат в добри отношения с ранобудните.

Бъдете деликатни

След като вече сте подбрали правилните хора е нужно да използвате малко финес на пътя. Внимавайте за настроението и умората на приятелите си. балансирайте според нуждите им. Бъдете зрял. Не пришпорвайте нещата.

Източник: http://poneshto.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: