Професии, които можете да вършите и от тропически остров

Има важна промяна в начина, по който поколението Y възприема работата и идеята за „кариера“. Дните на студентите, които се дипломират и се опитват да си осигурят 30 години работа в голяма корпорация, са преброени.

През последните пет години хиляди 20-годишни видяха как техните родители губят своята работа и кариера и установиха, че самите те нямат шансове да се реализират в мечтаната професия веднага след училище.

И още- технологиите направиха по-лесно от всякога да работите извън офиса, те са още една причина да бъдете съблазнени от идеята да станете соло-предприемач.

И ако това ви звучи привлекателно, представяме ви пет индустрии, в които можете да работите дори и удобно излегнат в шезлонг на плажа на тропически остров:

1. SEO на свободна практика.

Оптимизацията за търсачки е процес, при който даден уеб сайт се изкарва на по-предни позиции в резултатите на търсачките за определени ключови думи и фрази, чрез което сайтът става видим за повече Интернет потребители и съответно се увеличава трафика към сайта. Това е страхотна работа за хора, които обичат да пишат, и по-важното – които могат да го правят бързо. Обикновено SEO в САЩ работи 4-5 часа и получава 10-15 долара на статия от около 300-400 знака.

Ако пък вашата работа е да създавате линкове и владеете до съвършенсто тънкостите на търсенето с ключови думи, можете да се „движите“ с 50-60 долара на час.

2. Уеб дизайнер

Дизайнерските умения са винаги търсени и докато всеки може да проектира нещо, не всеки може да проектира добре. Ако сте склонни да прекарате няколко часа изучаване на Adobe Suite и проучване на творческата си страна, да инвестирате време и средства за около 3-5 месеца в курсове и притежавате известна доза талант, можете да спечелите двойно от вложението си.

3.Партньорски маркетинг

Това е схема, използвана в началото от доста позабогатели хора, при това много проста: можете да поставите линк на вашия сайт към продукта и да получите комисионна от продажбите чрез него. Въпреки че концепцията на партньорския маркетинга е проста, да генерирате достатъчно трафик и да създадете достатъчно препратки е по-сложно и зависи дали сте успели да откриете златната формула за това. Ако сте- ще имате източник на прилични странични доходи.

4. Копирайт

Това отнема повече време от писането на едно SEO, защото съдържанието трябва да бъде много по-прецизно и има за цел да продаде нещо. То е и по-добре платено и в развитите страни, много копирайтъри правят суми с по пет нули, докато се вдъхновяват из разни екзотични райски кътчета. За тази работа трябва да да умеете едно- да продавате, да продавате и пак да продавате.

5. Професионален блогър

Това е вероятно един от по-трудните начини за постигане на висок стандарт на живот, но ако можете да създадете нещо уникално стойностно и да привлечете аудитория, това е ценна опция за много хора. Можете да направите това като де сещате с възможно повече хора- колкото повече връзки изградите, толкова по-голяма става вашата мрежа и имате по-голям потенциал за изграждане на публиката.

Източник: profit.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: