Kак да пътувате необезпокоявани

Експертът по езика на тялото Джо Наваро от ФБР дава няколко ефективни съвета, публикувани от Foxnews, как да пътувате необезпокоявани и спокойни, наслаждавайки се на гледката или пък четивото си.

Избягвайте контакт с очите от самото начало

Ако непрекъснато се оглеждате, това със сигурност ще ви привлече доста събеседници. И точно за това трябва да избягвате да се взирате в някой, ако искате да останете необезпокоявани, съветват от inews.bg.

Отговорете на поздрав само с учтива усмивка

Можете да отговорите на директен поздрав, казва Наваро, но не и с „здравей“ или по някакъв друг словесен начин. Просто се усмихнете учтиво, след което продължете да вършите това, което правите – четете книга или списание.

Фокусирайте се върху нещо

Направете го ясно, така че да изглежда категорично, че вниманието ви е другаде, съветва Наваро. Дали това ще е книга или смартфона ви, или пък ще слушате музика в слушалките си – всичко ще подейства.

Обърнете се с гръб към спътника си

Наваро съветва да се завъртите леко, така че да виждате рамото си, но не и директно. На практика обръщането на гръб към някого трябва да е категоричен знак за седящия до вас, че не желаете да имате каквато и да е комуникация с него.

Затворете очи и се облегнете назад

Ако всички други невербални знаци не са в състояние да отблъснат спътниците ви от желанието да си бъбрят с вас, Наваро съветва просто да затворите очи и да се облегнете назад, все едно се опитвате да си вземете 5 минути почивка.

Източник: Inews.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: