Изтока се оглежда в кристалните води на Виетнам

От месец февруари Виетнам е с нов туристически слоган „Виетнам – различният Изток“, който като че ли има по-голяма притегателна сила в сравнение със стария „Виетнам – скритият чар“.

По време на тържествата за Лунната Нова Година, които се провеждат в края на януари и началото на февруари, към Виетнам се отправят хиляди туристи.

Страната привлича с екзотичния шик на древна Азия, с обширните плажни ивици и райски кътчета. Впечатление правят съвременното динамично лице на страната, както и сградите, които в архитектурно отношение са запазили следите от френските колонии и будистките традиции.

Едни от най-известните курорти в страната са Нха-Транг, Заливът Халонг, Хой Ан, Хо Ши Мин.

Нха-Транг е разположен в Южните крайбрежни части на Виетнам. Със своите красиви девствени плажове и отлични условия за плуване и скуба дайвинг, градът все повече се превръща в популярна морска дестинация в Югоизточна Азия.

Заливът Халонг е истински природен феномен със спираща дъха гледка – 3000 невероятни острова, които се издигат високо над изумрудената кристална вода. През 1994 г. това уникално чудо на природата стана част от Списъка със световно наследство.

Средновековното градче Хой Ан е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО и очарова с богатото си културно и историческо наследство.

Най-големият град във Виетнам и безспорно културната и търговска столица на страната е Хо Ши Мин. Огромният метрополис е успял да съхрани древните традиции на фона на динамичния живот, който кипи днес.

Източник: http://jenite.bg

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: