Тайнствени острови по света за уединена ваканция

За онези туристи, които искат да релаксират далеч от тълпите и градската суета, тези загадъчни острови са чудесна възможност да избягат от мръсотията и шума. Отдалечени от шумните мегаполиси и сякаш скрити от стандартната туристическа карта, островите могат да ви предложат уединение, безкрайни пясъчни брегове и кристално синя вода.

Острови Торес Стрейт, Австралия

 

Тайнствени острови по света за уединена ваканция

 

Природата на островите е толкова добре запазена, сякаш че европейците никога не са стъпвали по тези земи. Те наброяват повече от 250 острова, на север от нос Йорк. Аборигенската култура, която е брънката между Австралия и Нова Гвинея, е много добре съхранена в тази част на света. Не много далеч от островите се простира Големият бариерен риф. За да отидете до тях обаче ви трябва разрешение от племенния съвет на островите, поне един месец предварително.

Острови Йаеяма, Япония

 

 

Тайнствени острови по света за уединена ваканция

Островите се намират в най-южната зона на японския архипелаг. Тяхната природа и мек климат създава усещане, че сте на някой карибски остров. Островчетата Iriomote, Taketomi и Ishigaki предлагат огромни порции слънце, пясък и море, както и вкусна местна кухня. Остров Ishigaki има най-невероятните брегови ивици, остров Taketomi е известен с традиционни Ryukyuan къщички, а Iriomote има гъста джунгла и отворени горещи извори, които се наричат онсен. Можете да достигнете до островите със самолет от Токио до Ishigaki, а между трите острова има редовни фериботни превози.

Острови Ил дю Салю, Френска Гвиана

 


Тайнствени острови по света за уединена ваканция

Името на островите означава ‘острови на поздрава’. Най-малкият се нарича Остров на дявола – за него много хора са чували, но вероятно повечето не знаят къде точно се намира. Той е на отстояние единадесет километра от брега на Южна Америка, а в тази зона водите на океана гъмжат от акули и опасности. Някога на територията на острова е имало затвор, но днес много туристи желаят да стъпят сред огромните палми, разноцветните папагали и мистериозни руини от затвора. Можете да стигнете до острова на катамаран през град Куру.

Остров Ulleungdo, Южна Корея

 


Тайнствени острови по света за уединена ваканция

 

Лесно можете да разберете какви очарователни характеристики носи остров Ulleungdo. Малкото вулканично островче е разположено между Япония и Южна Корея. Твърди се, че на острова няма замърсяване, няма крадци и няма змии. Това го прави особено желана локация за разходки пеша и пикник на брега. Можете да достигнете до островчето с ферибот от континенталната част на Корея. Ако обичате да се катерите можете да се изкачите до високия почти километър Seonginbong. За да разширите разходката можете да отскочите до малките островчета Dokdo, които са предмет на спорове между двете съседни държави.

Архипелаг Сан Блас, Панама

 


Тайнствени острови по света за уединена ваканция

 

Вероятно като асоциация на Карибските острови в съзнанието ви не изниква името на Панама, но се оказва, че тази държава в Централна Америка разполага с коралови плитчини, които могат успешно да конкурират по разкош Кайманите и Вирджинските острови. Сам Блас се управляват автономно от народа куна, а самият архипелаг се състои от 365 малки острови сред топлите води на Карибско море. Ако предпочетете островите пред други дестинации по света, забравете за луксозните условия, тъй като ще трябва да релаксирате на гости у местните и да хапвате риба, която местните рибари са уловили през деня с кануто си.

Острови Пенгу, Тайван

 


Тайнствени острови по света за уединена ваканция

 

Архипелагът Пенгу се състои от 90 островчета и разполагат с прекрасна природа. На островите можете да усетите неподправената в културно отношение традиция на тайванците. Далеч от тайванската столица, островите могат да ви предложат релакс и спокойствие сред рустикален бит и чиста природа, както и интересни неща за онези, които обичат природата – интересни древни храмове.

Острови Бей и Хог, Хондурас

 


Тайнствени острови по света за уединена ваканция

 

Забравете за историите от Карибски пирати – пясъчните брегове на островите недалеч от крайбрежието на Хондурас са истински оазис сред топлите води на Карибско море. В миналото островите Roatán, Utila и Guanaja са били свърталище на множество главорези, разбойници и пирати, както и на прочутия пират Хенри Морган – Черната брада. Днес тази област е известна с пясъчните си брегове, с тропическото си очарование и възможностите за гмуркане в кристалните води.

Острови Con Dao, Виетнам

 


Тайнствени острови по света за уединена ваканция

 

Островите са били територия за затворници, най-известната в Индокитай, чак до края на войната във Виетнам. В момента са обособени като Национален парк Кон Дао. Шестнадесетте острова са оазис с гъсти джунгли, синьо-зелени води и белопясъчни плажове. Можете да видите морски бозайници, дюгони и делфини, костенурки и спиращи дъха коралови рифове. На този етап туристическият бизнес на островите не се развива, но желаещите да се насладят на уединение през ваканцията си не пропускат да отдъхнат в малките курортчета.

Острови Ссесе, Уганда

 


Тайнствени острови по света за уединена ваканция

 

Ако се чудите къде може да се намира островче на територията на държава, която няма морски граници, можете да погледнете картата на континента Африка. Тези повече от осемдесет острова се намират сред водите на езерото Виктория и разполагат с пълен набор от ‘островни принадлежности’ – пясъчни брегове, палми, екзотика, интересни флора и фауна, макар да не са на брега на море или океан. Тъй като Виктория е най-голямото езеро на континента и най-голямото тропическо езеро в света, не е чудно, че то може да побере във водата си толкова островчета, сред които малко са развити – Buggala, Bukasa и Banda.

 

Източник: http://idi.bg

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: