Снежният замък в Кеми – зимна магия

Ако искате да почувствате същинската магия на зимата, ако минусовите температури не ви плашат и ако приключенията са в кръвта ви, подарете си почивка в Снежния замък в Кеми – най-големият замък от сняг в света. Вижте какво ви очаква там и при първа възможност му се насладете лично.

Едно от превъплъщенията на Снежния замък в Кеми, Финландия
Едно от превъплъщенията на Снежния замък в Кеми, Финландия

Вече 18-та поредна година, с много старание, усилия и фантазия местни майстори изграждат едно великолепно съвършенство от снежни блокове и ледени скулптури. Съвършенство, което всеки път оживява с оригинален облик и е вдъхновено от различна тематика (2010 г. „Романтизъм“, 2011 г. – „Комикси“, 2012 г. – „Спорт“…). Така най-големият замък от сняг в света всъщност се превръща в най-голямата снежна крепост в света, привличаща стотици хиляди посетители ежегодно.

И макар да оцелява само няколко месеца (до настъпването на пролетта), всяко едно денонощие от краткия „живот“ на този шедьовър предлага незабравими приключения за неговите гости. А те не са никак малко, тъй като най-големият замък от сняг в света се радва на международна популярност още от първото му построяване през 1996 г.

Така, превръщайки се в основна атракция на единственото дълбоководно пристанище в Северна Финландия (наричана още Морска Лапландия) – Кеми, Снежният замък почти мигновено изстрелва финландското градче в челните позиции на скандинавските топ дестинации, при това гордеещо се с висок стандарт на живот, процъвтяващо икономическо положение и пряка транспортна връзка с останалата част от света.

Разположен в сърцето на Кеми, Снежният замък обикновено заема площ между 13 и 20 хиляди кв.м. в зависимост от предвидения архитектурен план. Най-високо изгражданите кули са надминавали 20 метра, най-дългите стени са превишавали 1000 м., а крепостта е достигала три етажа. Каквато и да е конфигурацията му обаче, най-големият замък от сняг в света винаги включва няколко задължителни елемента – хотел, ресторант и параклис.

Както можете да си представите, всичко в най-големия замък от сняг в света е направено от сняг. Разбира се, включени са дървени врати, осветителни тела и техника, спални чували (но не легла) и някои други удобства, изработени от различен материал, но като цяло конструкцията наподобява гигантско иглу, в което участва цялата магия на зимата.

Параклисът побира над 100 души и много често в него се провеждат бракосъчетания и кръщенета. Хотелът пък разполага със самостоятелни и двойни стаи, със студиа и с апартаменти, всички уютно и комфортно обзаведени, без да липсват никакви удобства. Температурата в помещенията е около 0 градуса Целзий, но всъщност това се отразява много добре на съня.

Важна част от схемата на замъка са и алеята с различни лога, арт галерията и разбира се – леденият бар, така типичен за скандинавските хотели. В организацията и програмата пък почти винаги се предвиждат увеселителен кът за най-малките посетители, театрални спектакли, изложби на ледени скулптури (със звук и светлина), концерти на световни оперни изпълнители и танцови представления. Всичко това прави най-големия замък от сняг в света идеално място за почивка, екскурзия и тържества, предлагащо прекрасни преживявания както на възрастните, така и на децата.

 

Източник: http://travel.rozali.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: