10 идеи за свободното време на летището

Ако си мислите, че на летището можете само да скучаете – лъжете се. Повечето големи летища предлагат на пасажерите разнообразни услуги за запълване на времето до полета. Предлагаме ви 10 идеи за разнообразяване на свободното време на летището.

Художествени галерии

Някои по-големи летища са организирали изненадващо добри пространства за изкуство. Библиотечно-музейната система на летището в Сан Франциско е един от тези невероятни примери. На летището във Филаделфия редовно се организират изложби. На аеропорта в Денвър пък винаги можете да намерите брошури за актуалните изложби, а на летището в Атланта има постоянна изложба на зимбабвийско изкуство.

Бизнес центрове

На летището в Лос Анджелис всеки пасажер може да се възползва от модерен бизнес център срещу минимална такса. Подобни местенца, където да свършите малко работа, има и в Денвър, в Сан Франциско и на много други летища. Те са денонощни, разполагат с модерно оборудване, така че набързо да си спретнете един мини офис. Подобни центрове има и на редица по-малки летища, така че е въпрос на интерес, за да ги откриете.

Безплатен Wi-Fi

Повечето летища предлагат напълно безплатно достъп до интернет. Така че – вадете лаптопа и действайте!

Фитнес

Повечето летища могат да предложат на пасажерите дневни карти за фитнес центровете в близките хотели. Във всеки информационен център ще ви упътят, така че ако не ви се седи на едно място – направете една тренировка.

Масажи и спа

Ако се чувствате схванати и изморени след полет, в Ню Йорк можете да се възползвате от редица възстановяващи процедури. А също и разкрасителни! Потърсете подобни центрове и на други места.

Шопинг турове

На повечето летища, колкото и изненадващо да звучи за някого, можете да си напазарувате по-добре и от някой мол. Докато чакате самолета, можете да подберете и подаръци с повод и без повод. Някои от най-добрите американски музеи също имат магазини на определени летища – Smithsonian Museum, Metropolitan Museum of Art, Музеят на модерното изкуство в Сан Франциско и т. н.

Глътка хубаво вино

Vino Volo предлага богатите си асортименти на девет летища, сред които това във Филаделфия, Сиатъл, Ню Арк. Освен това, на много летища има прекрасни винени барове с първокласни селекции вина.

Гурме ресторанти

За да не ви хване виното, похапнете. На някои летища има уникални ресторанти, с подбрани ястия от световната кухня. Стекхаус, суши, италианска кухня, френски шедьоври … избирате вие.

Първокласно пиво

На много летища има микропивоварни, където на място се приготвят местни бири. Такава има на Терминал 3 на летището в Сан Франциско, на Терминал 6 на летището в Лос Анджелис, на летището в Денвър и т. н. Освен бирата, можете да вкусите много и от местната култура и традиции.

Да се върнем към миналото

За да се почувствате сякаш в края на ХІХ век, в Шарлът, Бостън, Филаделфия, Финикс и много други летища има уникални чакални в „стар” стил. Отпуснете се в уютните кресла, вдигнете си краката върху куфара и си представете, че сте на старата гара. Отпускащо, нали?

Източник: http://www.millionaire.bg

Вашият коментар