Катарските авиолинии вече в България

Полет QR 943 на Катарските авиолинии кацна за първи път на летище София и бе приветстван с впечатляващ воден салют от две пожарни и официална церемония. Да го посрещнат на летището дойдоха премиерът Бойко Борисов, транспортният министър Ивайло Московски и столичният кмет Йорданка Фандъкова, посланикът на Катар в Букурещ и шефът на катарските авиолинии. Историческият полет бе приветстван на Терминал 2 и с изпълнение на живо на Теодосий Спасов. Шефът на катарските авиолинии – Акбар ал Бакер, изтъкна, че с този първи полет компанията има нова европейска дестинация, с която те стават 26.
Ако в друга авиокомпания предлагат места, на които да седите, ние предлагаме много повече – изключително преживяване на земята и във въздуха, каза той и изтъкна изключителния комфорт в катарските самолети, както и това, че се предлага интерактивна система за забавления с над 900 варианта за избор, широки кресла и други удобства, с които винаги очакванията на пътниците са надминати.

Той отбеляза още, че през следващите три месеца катарските авиолинии ще разширят мрежата си от дестинации с откриването на редовни линии до столицата на Норвегия Осло, Ентебе в Уганда, до Чумцин в Китай. Полетите до Баку и Тбилиси – столиците на Азербайджан и Грузия, ще започнат от 1 февруари 2012 година, а до 2013 година –  компанията предвижда да има полети до повече от 120 дестинации в света.

Информация на Катарски авиолинии:

Катарската национална авиокомпания е създадена през 1993 г. Седалището на ѝ се намира в столица на страната, Доха. Това е една от най-бързо развиващите се авиокомпанияв света. Държавата е собственик на 50 % от компанията, а останалите 50 % са частна собственост.

Компанията предлага самолетни билетиза полети до повече от 80 дестинации в 55 страни, на шестте постоянно обитаеми континента.

Пътниците на авиокомпания Qatar Airways, пътуващи с първа и бизнес класа, могат да вземат на борда на самолета два броя ръчен багаж до 15 кг, а пътуващите с икономична класа един багаж с тегло до 7 кг. Максималният размер на ръчния багаж е 50 x 37 x 25 см.

Пътниците на първа класа могат да вземат максимално 2 броя регистриран багаж, до 40 кг.

Пътниците на бизнес класата могат да вземат максимално 2 броя регистриран багаж до 30 кг.

Пътниците на икономичната класа могат да вземат 2 броя регистриран багаж до 23 кг.

На своите пътници катарският превозвач предлага в рамките на програмата си за редовни клиенти Privilege Club възможност да събират точки от полетите си с Qatar Airways и партньорските им авиокомпании, които да разменят за различни услуги и самолетни билети. Тази програма е свързана с популярната програма Miles & More.

В различните класации, компанията неизменно е признавана за една от най-добрите в света. Тя е една от няколкото авиокомпании в света наградена с „Five Star“.

Петзвездната авиокомпания направи пробив на български пазар с луксозното си обслужване и конкурентни цени. Пожелаваме им успех с новата дестинация София 🙂

източник: Нюз бг

Вашият коментар