Съвети за добро похапване в Париж

Париж е градът с едни от най-добрите ресторанти в света. Това се дължи не само на факта, че най-добрите френски готвачи решават да отворят свое заведение в града, но също и на стила им на готвене, който съчетава традициите на провинциалната френска кухня. Разбира се атмосферата на града и начина на живот тук, също оказват огромно въздействие върху изживяването. Една протяжна вечеря на открито с добро вино и кошница великолепен хляб е способна да превърне и най-обикновената храна в истински деликатес.
Париж разполага с необятен брой ресторанти, някои насочени изцяло към туристите и други, скрити в малките улички, посещавани само от местните. За да решите кои ресторанти да посетите можете да се оставите на интуицията си и да следвате вкусните аромати или да си направите списък от ресторанти, съобразен с бюджета и предпочитанията ви, който да следвате.

Изгодно похапване

Съвети за добро похапване в Париж

Един от най-добрите начини да се нахраните без много да се охарчите е да си купите нещо от уличните павилиони – има ги из целия град. В центъра на Париж ще намерите сандвичи и различни видове палачинки само за няколко евро. В квартал Льо Маре най-добрият избор е китайската и арабската храна. Сандвич в кафене или някоя от многото чуждестранни закусвални в града също ще ви спести пари. Вечерята в Париж е скъпа. Не очаквайте да намерите вечеря в прилично заведение за по-малко от 30 евро. Има един трик, който може да ви спести пари – посетете някой от хубавите ресторанти за обяд вместо за вечеря. Ще получите същото ястие, само че доста по-евтино. Разбира се, за да усетите истинския вкус на Париж ще трябва да се поохарчите поне веднъж.

Пазарувайте сами

Съвети за добро похапване в Париж

Друг начин да си осигурите качествена храна е като си я приготвите сами. Париж разполага с няколко чудесни открити пазара, предлагащи свежа храна. Всъщност много от готвачите в изисканите ресторанти пазаруват именно от тези пазари всяка сутрин, след което съставят своето меню за деня. Купете си вино от малките магазинчета, където то е по-евтино отколкото в супермаркетите. Посетете някоя местна пекарна за франзели или друг вид френски хляб.

Местните традиции

Съвети за добро похапване в Париж

Въпреки че Париж се смята за кулинарният център на света, повечето реномирани ресторанти в града предлагат традиционни френски провинциални специалитети.

Добра вечеря

Съвети за добро похапване в Париж

В Париж се наблюдава тенденция добрите готвачи да напускат скъпите ресторанти, за да отварят свои, доста по-земни, заведения. В Латинския квартал може да намерите няколко подобни заведения за хранене, в които се сервират големи порции, достатъчни, за да се нахрани цяло семейство.

Парижка класика

Повечето туристи искат поне веднъж да опитат ястие типично за Париж и ресторантите им предлагат точно това – стереотипна храна, носеща етикет „парижка класика“, която обаче няма нищо общо с автентичната местна кухня. За да получите автентична храна приложете следния трик: разберете дали персонала има желание да комуникира с вас на английски – колкото по-голямо е желанието, толкова по-малка е вероятността да получите автентична храна.

 

Източник: http://www.idi.bg/blogs/view/blog/2280

 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: