Да се влюбиш в Германия

Какво си представяте, когато чуете Германия? По традиция мислим за нея като за една от държавите, където учат, работят и живеят най-голям брой наши сънародници. На Германия обаче можем да погледнем и по различен начин – знаете ли, че тя е втората най-предпочитана туристическа дестинация в Европа? Отстъпва единствено на Испания и оставя зад гърба си традиционни фаворити като Франция и Италия, информира ни официалният сайт на Туристическия Борд на Германия.

И това не е чудно, защото Германия може лесно да задоволи изискванията и на най-претенциозния турист, независимо дали се интересува от култура, история, природни забележителности, възможности за релакс или забавление. Ако досега не сте се замисляли за Германия като за следващата ви ваканционна дестинация, крайно време е да го направите – представяме ви 5 идеи какво да посетите там и не само да не съжалявате за избора си, но и да откриете новата си туристическа любов!

 

1. Коледните базари

1christmas

Родината на Коледните базари е мястото, където можете да ги изживеете по най-вълшебния начин! Празнично украсени, с примамливо мигащи светлини, обгърнати от аромат на коледни сладкиши, греяно вино и печени вурстчета и потопени в звуците на Коледни мелодии, изпълнявани от хорове и духови оркестри – над 150 от най-красивите коледни базари в света ви очакват всяка година в Германия.

Най-известните са нюрнбергският „Кристкиндлесмаркт“ (Nürnberger Christkindlesmarkt) и дрезденският „Щрицелмаркт“ (Dresdner Striezelmarkt), но който и друг да посетите, ще усетите магията на истинския дух на тази празнична традиция.

2christmas

 

 

2. Бавария

2_goldener_herbst_in_den_bayerischen_alpen_-_c_bayern_tourismus_marketing_gmbh_ret

Несъмнено сте чували за прочутия Октоберфест в Мюнхен и сте виждали снимки на красиви момичета в традиционни костюми, понесли по десетина препълнени халби с бира към клиентите, пропътували понякога хиляди километри, за да станат част от този невероятен празник. Бавария обаче е много повече от Октоберфест – неслучайно тя е фаворитът за ваканция и пътуване в Германия.

Невероятна природа с гъсти гори, заснежени върхове и кристални езера, пулсиращи модерни метрополии, приказни средновековни градчета, над 1200 музеи и експозиции, повече от 100 000 архитектурни паметника и неповторимата баварска атмосфера, комбинираща традиция и модерност с щипка уют и гостоприемство – Бавария ще очарова всеки!

2_bearbeitet_kloster_weltenburg____c__bayern_tourismus_marketing_gmbh_ret

 

3. Замъкът Нойшванщайн

3_neu

В Германия има над 150 замъка, но един от тях е „черешката на тортата“. Оставаме в Бавария и кацаме на една прекрасна нова лебедова скала – това означава в превод името Нойшванщайн (Neuschwanstein), най-популярния замък на баварския крал Лудвиг II, който е и една от най-големите туристически атракции в цяла Германия. Достатъчно е да го погледнете и ще разберете защо.

А ако ви се струва познат, дори да го виждате за първи път, не грешите – точно Нойшванщайн с приказната си красота е вдъхновил Уолт Дисни да го използва за емблема на легендарното си анимационно студио. Идеята на Лудвиг II е да построи замък на мечтите и въпреки че така и не го довършва, наистина създава една мечта. В нея вплита образа на любимата си птица – лебеда, който присъства навсякъде в декорацията на интериора на двореца. А това пък вдъхновява още едно безсмъртно творение: балетът „Лебедово езеро“ на Чайковски.

4-neu

 

4. Europa-Park

4_portugal_atlantica_wodan

В Германия знаят как да се забавляват и как да ви накарат и вие да се забавлявате – ако все още не сте били в Europa-Park в Руст, не чакайте повече! Това е най-големият увеселителен парк в немскоговорящите страни, отворен е и през зимата (от ноември до януари се превръща в ледена приказка) и предлага уникален микс от забавления, вълнения и приключения.

Подходящ и за семейни посещения, и за емоции с приятели, Europa-Park е огромен и комбинира скоростни влакчета, прекрасно оформени тематични области, красиви паркове… над 100 атракции чакат да ги изживеете! Помахайте за здравей на статуята на парковия талисман мишлето Euro, която ви посреща на входа, и се впуснете в приключения, за които ще разказвате дълго.

4_park_griechenland_001

 

5. Ротенбург об дер Таубер

rottenb2

И за финал ви представяме още една фантастична немска приказка, която оживява пред очите ви – Ротенбург об дер Таубер е мястото, което ще ви накара да възкликнете от възхищение и да разглеждате с широко отворени очи. Неслучайно го наричат „малкото място с голямата популярност“. Има защо да е толкова известен – в Ротенбург сякаш са скътали машина на времето, която те връща няколко века назад и разкрива пред очите ти една от най-красивите картини не само в Германия, но и в цяла Европа.

Никъде другаде няма да намерите толкова запазени средновековни сгради на едно място, а зад всеки ъгъл ще ви очарова нова прелестна гледка. И когато ще посещавате Ротенбург об дер Таубер, отделете си повечко време – въпреки че е малък, той разполага със забележително богатство от исторически забележителности, музеи, църкви, абатства и паметници. Не бързайте, насладете се на уникалното пътешествие назад във времето!

rottenb3

Сигурни сме, че вече нямате търпение да стегнете куфарите за Германия! Преди да го направите, задължително отделете малко време и разгледайте подробно официалния сайт на Туристическия Борд на Германия. Там ще откриете достоверна и безценна информация за всички забележителности и активности в страната, а лесната и удобна навигация ще ви позволи да откриете още идеи за дестинации, да планирате целия си престой и да намерите предварително отговор на всичко, което ви интересува. Приятно преоткриване на Германия!

Източник: http://pateshestvenik.com/5-%d1%82%d0%be%d0%bf-%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%b2%d0%bb%d1%8e/

Вашият коментар